Камъни затрупаха благоевградчанин под Тевното езеро в Пирин

Медицински хеликоптер извади затрупан турист под Тевното езеро в Пирин днес привечер. Пострадалият вече е настанен в софийската болница „Света Анна“. Медиците от спасителния екип са констатирани множество травми в гърдите и сериозни разкъсвания на едната подбедреница на пострадалия.

Драмата се разиграла около 16:30 часа, когато 62-годишният турист от Благоевград Владимир Иванов решил сам да мине по пътека под Тевното езеро в Пирин, когато внезапно върху него полетели камъни и скална маса, които го затрупали. Той успял да подаде сигнал на тел. 112 и да обясни ситуацията, в която е попаднал. Веднага към мястото тръгнали 30 планински спасители от ПСС-Банско, към ранения полетял и хеликоптер. Спасителите извадили с усилие затрупания благоевградски турист от трудно достъпното място и го пренесли до терен подходящ за акцията на хеликоптера.

Около 19:30 часа пострадалият бил качен с лебедка на медицинския хеликоптер и транспортиран в столичното лечебно заведение. Въпреки, че единият му крак е с няколко фрактури опасност за живота му няма, казаха от болницата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене