Неврокопчанинът Марио Близнаков донесе победата на неговия тим на старта на шампионата в Австрия

Бившият капитан на „Пирин“(Гоце Делчев) Марио Близнаков продължи да показва класата си по терените на Австрия и в по-горната дивизия

Както е известно той има немалък принос неговия USC Нойекирхен да спечели място в по-горна група, след като през миналото лято премина в алпийската държава. Сега в първия кръг на новото първнество той реализира хеттрик при успеха с 3:2 на отбора му срещу „Санкт Йохан“. Това се случи след драматично домакинство, в което гостите поведоха в резултата в 18-та минута. Равенството бе възстановено само след 3 минути, когато Марио Близнаков реализира отсъдената за нарушение срещу него дузпа. Пак той, но в 48-та минута даде преднина на своя отбор след самостоятелен пробив и неспасяем шут във вратата на съперника. В 59-та след хубава комбинация с Давид Драйер българинът завърши с третия си гол за срещата брилянтна атака. 9 минути по-късно гостите намалиха резултата и направиха нужното, за да се случи пълна драма, а домакините да треперят за трите точки до последния съдийски сигнал. До края Марио Близнаков на два пъти можеше да се разпише, но стражът на съперника не позволи да падне ново попадение зад гърба му.

Неврокопчанинът и съотборниците му имаха сериозен късмет, след като съперникът им пропусна да реализира дузпа, отсъдена в последната минута на двубоя и завърши при крайното 3:2.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене