Посетителски-информационен център, достъпен за хора със специфични нужди и в неравностойно положение е открит днес към НП „Рила“

Посетителски – информационен  център към Национален парк „Рила“, достъпен за хора със специфични нужди и в неравностойно положение е открит днес от 11.00 часа. На официалната церемония присъстваха Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, секретарят на Община Благоевград Мария Стойнева, директорът на дирекция “НП Рила“, жители и гости на Благоевград.

Посетителски –информационният  център е обособен в квартал ,,Вароша“, ул. „Бистрица“. Местоположението му е стратегическо и е изходна точка към защитената територия. Основната му функция е да представи каква е флората, фауната и природните забележителности на парк Рила и да дава информация за туристическите маршрути и местата за отдих.

Центърът е по проект „Засилване на капацитета на защитените зони чрез иновативна методология за устойчиво развитие”. Той се финансира по Програмата за Европейско териториално сътрудничество ИНТЕРРЕГ  V-A  „Гърция-България 2014-2020”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене