Край на нерегламентираните сметища в Господинци

Кофа за отпадъци пред къщата на всяко домакинство ще има в село Господинци. В началото на този месец бяха доставени 115 малки контейнера, чакат се още 26 съда за боклук. По този начин местните жители начело с кмета Ахмед Ходжов ще се опитат да въведат ред и чистота в гоцеделчевското село.

„Проблемът е: че техниката на сметосъбиращата фирма не може да достигне до века една кофа заради тесни улици в някои райони на селото ни. Ангажимент на жителите е да преместят съдовете до достъпно за камиона място. Отпадъците се събират всеки четвъртък”, разказа кметът Ахмед Ходжов.

Той се надява по този начин да бъдат ликвидирани нерегламентираните сметища в населеното място.

„Преди имахме само 6 контейнера, тип „Бобър”, за над 500 жители. За някои те бяха много далече и затова се стигаше да нерегламентирано изхвърляне на отпадъци из селото. Вярвам, че ще станем най-чистото село в община Гоце Делчев”, каза още кметският управник.

Кофите са на стойност от 55 лв. и тяхното заплащане ще стане в период от пет години по 11 лв. към сметката, която всяко домакинство заплаща за данък сгради и такса за битови отпадъци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене