Мистериозна наркобаронеса от Петрич поела канала за дрога на Огнян Ескобара?!

Тодор ТОДОРОВ

Мистериозна дама от Пе­трич оглавява наркорартел, прекарал сто­тици килогра­ми дрога за ми­лиони левове от България за Гърция, научи „Топ ПРЕСА“.

„Хероиниова кралица“ пое­ла канала на прочутия от близкото ми­нало неуловим престъпен бос Огнян Атана­сов-Ескобара, който в про­дължение на десетилетие заливаше юж­ната ни съсед­ка с тонове висококачест­вена, неразре­дена дрога.

Спецченгета започнаха да разнищват и залавят члено­ве на бандата на баронеса­та преди ден. Началото на масовите ар­ести в Петрич, Сандански и района стар­тира със залавянето във вторник на бившия полицай Георги Комов, който се опи­та да прекара в Гърция през ГКПП Кулата хероин. По непотвърдена информация шеф на Комов и десетки му­лета като него е петричанка, бивша затворничка в Гър­ция и Сърбия. Полицията има данни, че тя от години се занимавала с трафик на дрога по трасето България – Гърция, като неин ортак бил небезизвестен от миналото местен бандит. Последвали­те мигновени обиски, иззем­вания и разпити установя­ват пряката връзка между „хероиновата кралица“, парт­ньора й и бив­шия по­лицай. Оказва се, че Комов, който е съден за крадени автомо­били, е скъпоп­латено муле, което трябва­ло по заръче­ние на „бароне­сата“ да пренесе на ня­колко пъти ог­ромни количества хероин за южната ни съседка. За­сега за мистериозната гла­ватарка се знае, че е изле­жавала присъди за трафик на дрога в затвори в Лариса и в Сърбия.

Според източници от ън­дърграунда въздигането й до върховете в наркотра­фика в региона не е случай­но. „Кралицата“ познавала много добре безскрупулния Огнян Атанасов-Ескобара. С годините тя проучвала маниерите му на работа, връзките, които той имал с престъпния контингент в Гърция, и тайните канали, по които хората му пренасяли тоновете хероин. Вед­нага след разбиването на зловещата групировка на Атанасов през 2010 г., ко­гато негово муле е спипано с 80 кг хероин на бензинос­танция в Шипка, изгрява и нейната звезда.

Новата „баро­неса“ се свърз­ва с бивш авер и съратник на българския Ескобар, кой­то успява да се измъкне от обвинението. Двамата за­едно изчакват нещата да се поуталожат, като през това време преговарят с трафи­кантите в Гърция и Сърбия. Хората на Ескобар са или в кауша, или под домашен арест и са следени под лупа. Новите играчи на пазара за­почват с малки пратки, като се възползват на 100% от каналите и подкупните слу­жители по граничните пун­ктове, вербувани от Атана­сов. След разжалването на ченгето Георги Комов, който от София се връща в родния Сандански, „баронесата“ веднага го прилапва в гру­пата си. Той е ценен заради службата си сред органите на реда и връзките, които има там. Така само за ня­колко години амбициозна­та престъпничка натрупва много пари и власт. Някои от кримигероите я срав­няват със страховитата Гриселда Бланко – тя е от най-известните колумбий­ски наркобосове на всички времена.

За разлика от историята на Бланко, която е пред­шественик на Пабло Еско­бар, у нас първо изгрява Атанасов, а след това нова­та „хероинова кралица“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене