Кикбоксьор от Югозапада тръгва за Полша с настройката за титла

Европейският шампион петричанинът Богдан Шумаров заминава днес с абсолютна настройка за победа и титла за полския град Вроцлав, където ще се включи в Световни игри – 2017

Това са международни състезания по тези видове спорт, които не са включени в програмата на Олимпийските игри. Организатор е Международната асоциация за Световните игри под патронажа на Международния олимпийски комитет.

Шумаров ще участва в боевете по аматьорски кикбокс в категория 71 килограма. Двама от своите съперници в Световните игри – руснак и украинец, той победи на Европейското първенство миналата година. Европейският шампион ще се бие в три срещи, първата от които е идната сряда, а последната – идния петък.

За утре е насрочен кантарът и тегленето на жребия за срещите. В Световните игри във Вроцлав ще участват най-добрите бойци в аматьорския кикбокс от всички континенти, шампионите на Европа, Африка, Северна и Южна Америка.

Богдан Шумаров е състезател на Спортен клуб „Боил“ – Варна. Възпитаник е на петричкия Спортен клуб „ГОДО“ с треньор Славей Христов. Освен европейски шампион по кикбокс за аматьори, той е шампион на Европа и по професионален кикбокс. Европейската титла за професионалисти той спечели през март тази година в двубой във Варна с тогавашния й носител португалеца Жил Силва. Богдан е и Световен шампион за кадети през 2014г., многократен Републикански и няколкократен шампион на Про файт

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене