Сложиха на тезгяха бизнес имот на ексобщински съветник

Земеделски имот с капково напояване на бивш общински съветник от Кюстендил е сложен на тезгяха. Началната цена за терена на Ивайло Панев е обявена от частен съдебен изпълнител за 439 022 лева. Имотът се намира в близкото до града село Николичевци и почти граничи с ромския квартал „Изток“.

Бизнесменът Ивайло Панев остана един мандат в минипарламента на Кюстендил по време на управлението на кмета доктор Людмил Стоянов /2003-2007/, избран от НДСВ. Имотът, обявен за продажба, е и на името на съпругата му Красимира. Целият е със застроена площ от 3374 квадратни метра, върху него има двуетажна сграда за персонал и плодохранилище.

Имотът е сложен на тезгяха заради задължения на семейството на бизнесмена към Първа инвестиционна банка. Върху земеделската земя в местността Дрено има и вписана забрана в полза на  „Тимак Агро България“ ЕАД.

Ивайло Панев е и бивш директор на Държавен фонд „Земеделие“, той обаче отстъпи поста по-късно и предпочете частния бизнес. Земеделецът ползва и опита на монасите от манастира „Благовещение“ край кюстендилското село Копиловци. Игуменът Касиан е съученик на останалата два мандата в Народното събрание Ваня Цветкова от НДСВ.

В село Копиловци Ивайло Панев отглежда домати и краставици.

ГЕРГАНА ИВАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене