„Славия“ би „Пирин“ /ГД/ със здраво съдийско подпиране

пирин гоце делчев

„Славия“ победи „Пирин“ /ГД/ с 0:2, след като не по­каза футбол, но се възпол­зва от две индивидуални грешки при своите попаде­ния. В същото време и съдия­та Калин Людмилов изостри нервите на публика и играчи до крайност, след като той и колегите му явно подпираха гостите. Мачът започна без предварително разузнаване. На два пъти Чавдар Янков опитваше да обстрелва Абдиков, който обаче нямаше проблеми, и тъкмо когато го- цеделчевци натиснаха, а „Славия“ не се виждаше как ще отбележи, дойде грешка­та на Зафир Катунчев в 27- та мин. Той опита да върне към Абдиков, но топката по­падна у дебнещия Марчев, който напредна в наказател­ното поле и Дош Сантош от­кри резултата. Минута по-късно Сантош отново стреля с глава, но не успя да отбе­лежи. Лошият късмет про­дължи да спохожда гоцеделчевци, които бяха принуде­ни да сменят Ели Маркес, той се контузи малко след като подобна участ връхлетя и Ди­митър Крушовски, а на него­во място влезе Огнян Стефа­нов. До края на първото по­лувреме домакините можеха да отбележат чрез Пашов, но той би покрай вратата. Съ­щевременно съдията Калин Людмилов продължи с реве­рансите към „Славия“ и сви­реше фалове на гоцеделчевци за „неправилно дишане“. С подновяването на играта Близнаков центрира към Па­найотов, който стреля с гла­ва към вратата, Георги Пет­ков затисна топката зад гол- линията, но никой от съдии­те не пожела да сигнализира

за гол. В 67-та мин. след грешка на Витанов Дош Сан­тош напредна в наказател­ното поле и с хубав удар уд­вои резултата. В ответната атака Хазуров бе свален с борцов прийом от Апатич, но въпреки последвалите про­тести дузпа не бе свирена. До края на мача Абдиков веднъж трябваше да се на­месва решително, а Башов пропусна за гоцеделчевци.

„ПИРИН“ /ГД/: Абдиков, Катунчев /70-Газиер/, Гу- цев, Витанов, Стефансз /64- Хазуров/, Лапантов, Пана­йот Ибраим, Маркес/32- Ловков/, Башов. Близнаков.

„СЛАВИЯ“: Петков, Ди­митров, Дюлгеров, Ристевски, Апатич, Сандански, Ян­ков, Г. Иванов, Панов /88- Величков/, Дош Сантош, Марчев /81 -Василев/.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене