Християн Лазаров 30 кг от клуб „Симеон Щерев – Левски” (София), който е с неврокопски корени а баща му Георги Лазаров също е име за Българската борба.

Гоце Делчев се гордее! Християн Лазаров само на 11 години стана шампион по борба на престижен турнир!

Браво малки шампионе!

Браво малки шампионе!

Днес в Горна Оряховица се проведе отново турнира в чест на 148-та годишнина от рождението на всесветския шампион Никола Петров. Илиян Ангелов който е градски на шампиона спечели златния медал в кат. 32 кг, а категоричните му победи му донесоха и купата „Никола Петров”. Другите две големи отличия на турнира – купите за най-техничен и най-резултатен състезател спечелиха съответно Дениз Ахмедов кат. 35 кг от СКБ „Локомотив” (Горна Оряховица) и Християн Лазаров 30 кг от клуб „Симеон Щерев – Левски” (София), който е с неврокопски корени а баща му Георги Лазаров също е име за Българската борба.

В турнира участваха 136 състезатели от 25 български клуба и отбор от Скопие, Северна Македония. Някои от най-успешните български борци като олимпийският шампион Валентин Райчев, световните и европейски първенци Иво Ангелов, Явор Янакиев и Александър Костадинов наградиха победителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене