Благоевградският сводник Марто Дебелия давал на проститутките кокаин за ободряване преди секс сеанс

Сводникът Мартин Филипов-Дебелия е обвинен за наркотици, които давал на проститутките си. След акцията на 1 юни 2016 г. при огледа на стаите в хотел „Рио“ в Благоевград, в тази, която била ползвана от него и приятелката му Гергина Добрева, е намерен кокаин. Количеството от 0, 04 грама било иззето от полицаите, а впоследствие след разпити на жриците на любовта те признали, че сутеньорът ги дрогирал, за да бъдат бодри и поемат повече клиенти. В повечето случаи жените били принуждавани да поемат наркотици след заплахи от Марто Дебелия.

Така се случило и на 31 май вечерта, като три от използваните за развратни действия жени взели кокаин, който сводникът наредил на линийки върху чиния. След това прибрал чинията в гардероба на стая №5, обитавана от една от проститутките, като и наредил да не я пипа. Чинията с остатъка от кокаин е намерена на другата сутрин при последвалата операция в хотел „Рио“ на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност”.

Марто Дебелия е арестуван и обвинен за трафик при условие на опасен рецидив за това, че в периода 19.12. 2015 г. – 31.05.2016 г. в Благоевград на различни места – в хотел „Рио“, в квартира на ул. „Полк. Чамишки“, е принудил 7 жени да проституират било чрез принуда и заплахи, било чрез облаги, като делял парсата с тях наполовина. Той имал полицейски чадър, който му бил осигурен от кварталния инспектор Стефан Филипов и зам. шефа на РЗБОП Петър Кънев. Двамата полицаи бяха обвинени, че са осуетили наказателно преследване срещу сводника, като убедили жертвите му да оттеглят жалбите си срещу него. На Стефан Филипов бе повдигнато обвинение и за издаване на служебна тайна, тъй като уведомил Марто Дебелия, че срещу него имало жалба от Теодора Т. и му дал копие от нея. Впоследствие прокурор Елица Калпачка е отделила материалите за наркотика и Мартин Филипов е обвинен и за незаконно държане на наркотик – 0, 04 грама кокаин на стойност 7, 60 лв. Наказателният процес срещу него ще протече по общия ред в Районен съд – Благоевград. Това поиска защитата вчера на предварително изслушване, която не се съгласи на съкратено съдебно следствие. Делото бе отложено след съдебната ваканция от съдия Кристина Панкова. През септември се очаква да финализира делото за трафик срещу него и експолицаите, което се гледа по съкратеното съдебно следствие и при закрити врати.

Марто Дебелия призна вината си и чака присъдата си в затвора в Бобов дол.

ТИНА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене