Очакват се обилни валежи с гръмотевици днес в Югозапада

Днес преди обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността, а в следобедните часове ще преобладава слънчево време.

Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-значителни ще са валежите в югозападните райони. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 25° и 30°, за София – около 25°.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 27°, а минималната 21°,

Благоевград 30°/ 21°,

Банско 26°/20°,

Разлог 27°/21°,

Дупница 28°/20°,

Кюстендил 28°/19°,

Перник 28°/20°,

Сандански 27°/22°,

Петрич 27°/22°

Заради очакваните валежи жълт предупредителен код е обявен в областите Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца – още малко ще се понижи.

Над планините в Западна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайнивалежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, по най-високите върхове – умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието преди обяд ще има временни увеличения на облачността, а в следобедните часове ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 23-26°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене