Николай Бошкилов: Аз съм трето поколение социалист, захранен съм с идеите и стремежите за социална справедливост!

Николай Бошкилов / Снимка: Топ Преса

Николай Бошкилов е роден на 24 декември 1971 г. в Благоевград. Завършва Математическата гимназия и физика в Стопанския факултет на ЮЗУ. Членува в БСП от 2005 г. 2 мандата е член на Изпълнителното бюро на БСП в Благоевград, а през 2011-2015 г. и общински съветник. Миналата година бе избран за председател на общинския съвет на БСП в Благоевград. На парламентарните избори Бошкилов стана депутатите в 44-ия парламент. Срещаме се съвсем случайно на центъра на Благоевград, сядаме в кафенето срещу централата на БСП, за да си поговорим за промените в животът му след като стана депутат.

Г-н Бошкилов, как се чувствате?

– Благодаря за вниманието, г-н Байрактарски! И аз, както всеки гражданин в Благоевградска област усещам напрежението и недоволството от управлението на ГЕРБ за трети път в държавата. Управление, което води до просешка тояга голяма част от хората в Пиринските общини. Местната власт също действа по утвърдения от ГЕРБ сценарий за убиване на социалния живот, икономиката, нравствения упадък. Боли ме от факта, че в Благоевградско са най-ниските заплати в страната, че работещите са най-бедните в нашата област, боли ме заради безработицата. Няма никакви инвестиции, както в Благоевград, така и в повечето големи общини в региона. Хората са оставени на автопилот. Кой нормален човек няма да се трогне от това, че възрастни хора са изоставени с мизерни пенсии, откъснати от света в 21 век, поради липсата на инфраструктура, медицинска помощ. Има дори село на пет километра от Благоевград, в което не знаят какво е електричество, мизерстват поколения в Хърсово на газови лампи.

Ще се промените ли като човек сега, когато сте част от Народното събрание…?

– В никакъв случай това няма да се случи с мен. Аз съм трето поколение социалист, захранен съм с идеите и стремежите за социална справедливост, за достоен живот на възрастни и млади, за възход на образователната ни система и здравеопазването, за възход във всички сфери на живота. В работата си като бивш общински съветник, като лидер на БСП в Благоевград и в региона, съм работил неотлъчно именно за налагането на партията като водеща сила за отпор срещу управляващата ни върхушка. Моите съпартийци, моите съграждани и приятели, смятам, че оценяват делата ми. Неслучайно ме изпратиха като народен представител от Благоевградски избирателен район. Тук е мястото и отново да благодаря на хилядите хора в Благоевград и в Пиринско, които с гласа си поискаха от мен да защитавам интересите им като депутат в 44-то НС. Повярвайте, никога няма да предам интересите на хората, с цел лично облагодетелстване.

Как могат да се свържат с вас за различни въпроси…?

– Дейността ми тези 100 дни като народен представител са изпълнени с непрестанни срещи и разговори с хора от различни общини, чувам неуморно техните проблеми и съдействам за решаването им, спрямо моите възможности и права. Имам приемна в Благоевград всеки понеделник в централата на БСП в Благоевград. Освен това поне два пъти в седмицата пътувам за изнесени приемни в Благоевградска област.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене