Полицаи от Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански излизат на протест навръх професионалния си празник

Полицаи от Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански излизат на протест навръх професионалния си празник.

 Над 300 униформени са дали предварителна заявка, че заминават към столицата тази сутрин, казаха от синдикалната организация в Областната полицейска дирекция на МВР в Благоевград. Най-много са недоволните от Благоевград и Гоце Делчев.

Протестиращите са организирали микробуси и частен транспорт към столицата. От Гоце Делчев за протестите в столицата ще отпътуват около 90 души, от Петрич и Сандански  около 60, от Разлог и Банско ще се включат около 15 служители, а най- много ще бъдат от Благоевград- 150. Останалите полицейски служители, които не се включват с жива сила в националния протест, ще носят лента на ревера си, в знак на подкрепа към исканията за незабавно увеличение на заплатите, възнаграждения за извънреден труд и останалите искания на синдиката.

От Областната дирекция на МВР са категорични, че включените в протеста не са днес на работа./pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене