Ива и Велислава Костадинови: Много се вълнуваме от първото ни участие на Пирин Фолк

Вие сте млади и много талантливи фолклорни изпълнителки. Моля да се представите на читателите на Топ преса

– Здравейте! Аз съм Ива, на 23 години от София. Завърших Националната финансово-стопанска гимназия, след което продължих в УНСС със специалност бизнес администрация. И макар образованието ми да няма нищо общо с музика, това не ме спира вече може би близо 10 години да се занимавам професионално с нея, заедно с моята сестра Велислава.

Аз съм Велислава, на 21 години от гр. София. Студентка съм в НАТФИЗ и съм много горда, че съм в класа на професор Стефан Данаилов, със специалност актьорство за драматичен театър. Благодарна съм на моя професор, че освен всичко, което ни дава в НАТФИЗ, той ме подкрепя и на музикалната сцена, на която, както каза Ива, се изявяваме от малки.

Внучки сте на известната и обичана народна певица Гуна Иванова? В този смисъл задължение или призвание е за вас народната музика?

Това да обичаме толкова българския фолклор и желанието да се занимаваме с тази музика сме го наследили от нея. В никакъв случай не е задължение.  Правим го с любов.

Помага или пречи този факт? Страхувате ли се, че може да не отговорите на нейните очаквания и очакванията на публиката като внучки на такъв колос във фолклора?

Определено помага, но ние се отнасяме с голяма отговорност към това, което правим, именно за да отговаряме и на нейните очаквания, както и на очакванията на публиката. Всичко правим с огромно старание и сме щастливи, когато виждаме, че това се оценява…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене