Илиян Мицански за българския футбол и „Левски“

Бившият нападател на Левски Илиян Мицански коментира ситуацията на „Герена“ и случващото се в българския футбол

Голаджията игра през пролетта за елитния полски „Корона“(Киелце), но договорът му изтече и той отново е свободен агент. Миналата есен, с екипа на „Левски“, Мицански изигра само девет двубоя и успя да се разпише само веднъж – при победата над Монтана с 3:1 на 20 ноември 2016 година в Ловеч.Роденият в Сандански нападател е юноша на „Македонска слава“ в Благоевград.

„Говори се, че финансовото положение в „Левски“ не е добро, но докато бях в клуба, всичко беше окей. Затова говори и привличането на шест-седем нови попълнения. Пристигнаха предимно играчи, които са били в школата на Левски. Мисля, че ще отнеме време, в което да се докажат. Вярвам, че Левски ще отстрани Сутиеска, но след това ще му бъде много трудно срещу „Хайдук“(Сплит). Не съм запознат много с хърватския футбол, но от време на време се чувам със старши треньора на „Динамо“(Загреб) – Ивайло Петев“, заяви Мицански пред вестник „Спортске новости“.

„Играл съм в чужбина и такова нещо като в България няма. В съблекалнята на „Левски“ има разделение българи на чужденци, но така е на Балканите. В другите страни такова нещо няма. Даниел Боримиров се опитва да направи нещо ново с тима, но с потенциала, с който разполага, едва ли ще може да се противопостави на „Лудогорец“. Аз съм приятел със сина на спортния директор – Алекс Боримиров. Той е младо момче на 19 години, което притежава интересен ляв крак“, добави още футболистът.

„Много от хората в отбора сега не знаят за проблемите, които е имал клубът, защото дойдоха много нови футболисти. В бъдеще ще видим как ще се наложат те. Тимът се раздели с Божидар Краев, който бе много добър футболист. В Левски има и няколко африкански играчи, но те по принцип не са постоянни в изявите си. Да дадем за пример Бабатунде Аденижи – може да вкара изключителен гол, но след това е склонен да пропусне много изгодна ситуация. Както е и с представянето на новия нападател на Левски Жуниор Мапуку. Той също е на приливи и отливи“, заяви нападателят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене