БСП Благоевград отпразнува 135 години от рождението на Георги Димитров

Днес в Регионален исторически музей Благоевград се проведе среща- разговор по случай 135 години от рождението на Георги Димитров. Срещата се проведе   Организатори на срещата бяха Областен съвет на БСП, Общински съвет на БСП и местната организация на Български Антифашистки Съюз.

„Не е ли парадоксално , че по европейски класации за личности на ХХ век името на Димитров е в първата редица а в родината му България, не се споменава. Не е ли парадоксално и срамно, че в много европейски и латиноамерикански страни бюстове и паметници на Димитров стоят непокътнати, а в България бяха поругани и разрушени.“-  запита в словото си председателят на местната структура на Български Антифашистки съюз Костадин Сандев. От своя страна местния лидер на столетницата Любен Милев напомни за живота и делото на родения преди 135 години деец на световното антифашистко движение.

Георги Димитров е всеобщо признат политически лидер от световен мащаб и се радва на признанието на изтъкнати представители на световната антифашистка общност. Най-високи оценки му дават личности като Морис Торез, Палмиро Топнати, Алберт Айнщайн и много други.

 Със своя изключителен артистизъм Николай Кимчев зарадва публиката с  някои от мислите на Георги Димитров.

За финал организаторите бяха подготвили прожекция на документални кадри, любезно предоставени от БНТ. 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене