ВИДЕО: В Гоце Делчев проестираха срещу високите цени на горивата

Цените на горивата за автомобилите в Гоце Делчев са най-високи в страната, твърдят от Регионална асоциация на дребния и среден бизнес в община Гоце Делчев, организатор на днешният граждански протест в общинския център. За сравнение, газта в Гоце Делчев струва 1,02 лв. за литър, а в градът на милионерите, Петрич, цената е едва 82 стотинки което е с цели 20 стотинки по-евтино. Между 4 и 9 стотинки са по-скъпи също дизела и бензина спрямо другите съседни общини. „Изумително е как точно в нашия град цената на горивото е едно от най – скъпите в страната, а може би и най – скъпото“, коментираха протестиращите. Те подозират, че има негласна уговорка между търговците от региона за спекулативна търговия. „Печалба над 30% е твърде висока особено за региона“, каза представителят на Асоциацията на бизнесмените в Гоце Делчев, Георги Темелков.

Пусната бе гражданска подписка с която организаторите ще уведомят Комисията за защита правата на потребителите и омбудсмана на България за нелоялната търговия в гоцеделчевския регион.

 За некоректните цени на горивата в Гоце Делчев, протестиращите обвиниха основно държавното управление. „До като не видят арестувани министри, няма надежда да се променят нещата в страната, твърди Георги Авдев от Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене