Кметът и председателят на сръбския град Пирот на гости в Банско

Кметът на община Пирот, г-н Владан Васич, както и председателят на местната скупщина – Милан Попович, бяха на приятелско посещение в община Банско. Те се срещнаха със заместник-кметовете Асен Кирицов и Ивайло Ръхов, за да обменят опит и добри практики в областта на местното самоуправление и администрация.

Г-н Кирицов запозна своите сръбски колеги с икономическия и туристически профил на Банско, с бюджетната политика, както и с политиката на общината за популяризиране на дестинацията като целогодишна. Дискутиран бе и въпроса за финансиране на инвестиционните проекти и израждането на инфраструктурата в общината.

„За град с постоянно население от 10 000 души, по време на активния сезон се добавят още толкова временно заети, а отделно от това туристите, това представлява сериозно предизвикателство. Видно е, че сте вложили сериозен ресурс във ВиК инфраструктура, почистване, осигуряване на обществен ред и сигурност, улична рехабилитация и подобряване на градската среда. Придобили сте опит, който е ценен и полезен за нас” сподели в края на разговора сръбския градоначалник и допълни, че ще се радва Пирот да бъде домакин на подобна среща следващия път.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене