Решено – Николай Димитров-Джаич няма да води „Беласица“ догодина! Защо?

Това стана ясно след изявление на ръководството и на самия специалист

Различни източници представят различни причини, които управата не коментира и се задоволи със сухата дефиниция – по взаимно съгласие. Според една част от ширещата се информация в основата на това пътищата на клуба и специалиста да се разделят е недооброто представяне на отбора най-вече през пролетния дял от първенството на Югозападната трета лига. В добавка към нея е и лошата дисциплина, които са в основата да се стигне до раздяла на ръководството на петричкия клуб с треньора на мъжкия отбор.

Това обаче звучи несериозно, имайки предвид, че шефовете на отбора ясно показаха, че отборът, който имаше възможност да се класира за Втора лига, ако го направи, няма да има възможност да играе у дома заради нерешения проблем с клубната база. Като следствие и Николай Димитров, и футболистите на отбора направиха истински подаръци на съперниците и всичко възможно да спрат положителната си инерция, за да не се класират на първо място. От друга страна приказките за развалена дисциплина звучат несериозно, защото е известно, че той изключително много държи на нея и не прави никакви компромиси на никого в името на отбора.

Според другата част и далеч по-правдоподобни твърдения са свързани с начина му на комуникация с ръководството. Самият Николай Димитров е известен със своята прямота и не спестяваше истината, което определено едва ли ще се хареса на някого, особено на ръководството. Това определено коства и главата му.

До няколко дни ще има яснота кой ще води за в бъдеще мъжкия отбор на ОФК „Беласица“, но по-важното е, ако иска петричкият футбол да се развива, да се направи всичко необходимо, за да се върне спортната база и стадиона на тима, който показа през изтеклия сезон, че определено заслужава да играе във Втора лига.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене