Ексклузивно от BG MUSIC Festival: Спенс специално за читателите на Топ Преса !!!

Станислав Найденов Найденов – Спенс, е сред най-големите имена в българския рап. Роден е на 13.10.1975 г. в Плевен. Още като ученик е запален по музиката, но предпочитанията му клонят към метъла – слуша WASP и Helloween. Едва по-късно узрява за рапа, под влияние на Snoop Doggy Dog, Kurupt, Dr Dre и най-вече Tupac. Докато учи в математическата гимназия Спенс прави първите си опити за демо записи, разбира се съвсем аматьорски, със синтезатор и двукасетъчен касетофон.

След завършването й през 1994 г. той е приет в Техническия университет – специалност „комуникативна техника и технологии“. Но покрай безкрайните му ангажименти така и не успява още да завърши. В София Спенс си дава малко почивка, но през 1995 г. започва все повече да се занимава с музика. Свързва се с тримата видински рапъри Змиеядеца, Гявола и Big Mouth, a срещата му със Слим води до създаването на групата Тим от Дим. Прави първите си опити с компютърни програми, междувременно работи и в Нова телевизия. Съдбоносна за Спенс е срещата му с DJ Станчо през 1998 г. Двамата веднага си допадат и решават да работят заедно. DJ Станчо урежда първите участия на Спенс – най-напред в дискотека „Алигатор“, а впоследствие и по провинцията, където публиката го приема все по-радушно.

През лятото на 2000 год. той започва работа по дебютния си албум, в който гост вокалисти са Слим, Колумбиеца, Гявола, Чупи, Big Mouth и групата Димна завеса, а скречовете в него са на DJ Станчо. Албумът Прекалено лично 1 излиза през февруари тази година и веднага се нарежда сред най-продаваните заглавия в жанра и спечелва още повече почитатели на Спенс.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене