ВИДЕО: Богдан Боцев: Внасяме промяна в кодекса за социалното осигуряване и преизчисляване на всички пенсии

Това заяви днес народният представител Богдан Боцев в Гоце Делчев на първата си пресконференция пред медиите. Той разказа за работата си през първият му месец в Народното събрание , в какви законодателни инициативи е участвал и за тези които предстоят.

Като една от най-важните инициативи на групата на БСП внесени за разглеждане в Народното събрание, Богдан Боцев определи промяната в закона за социалното осигуряване относно преизчисляване на всички пенсии.; Очаква се предложената промяна да доведе до увеличаване на почти всички пенсии в България като повече ще се увеличат на тези по-малките пенсии, а процентът на увеличение на по-големите пенсии ще бъде по-малък, обясни г-н Боцев.

Другото важно предложение от групата на БСП е внесеният проектозакон за промяна в гражданско-процесуалния кодекс относно частните съдебни изпълнители. Те вече ще се задължават най-малко три пъти да предупреждават длъжниците за стартиране на процедурата по принудително събиране на задълженията, като едно от предупрежденията да бъде в почивен ден.

Да прави редовни срещи с изпитателите от цялата област и да работят в синхрон за добруването на областта с другият народен представител от опозиционната партия ГЕРБ, Димитър Гамишев, обеща още, депутатът Богдан Боцев

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене