ПРИ ПРОВЕРКА В БАНСКО! Одрусаха „Хонолулу-3” с 3000 лв., допуснали пушене в ресторант „Каменно цвете”

Един от най-големите и атрактивни ресторанти в Банско – Stone Flower („Каменното цвете”), намиращ се на ул. „Пирин“, в близост до начална станция на кабинковия лифт, отнесе 3000 лева глоба за  нарушение на забраната за тютюнопушене. На фирмата, стопанисваща обекта – „Хонолулу-3“, Районната здравна инспекция е наложила административно наказание в размер на 3500 лв. за нарушение забраната за тютюнопушене в закритите обществени места.

Издаденото наказателно постановление беше обжалвано в Районен съд – Разлог от управителя Стефан Вълев, но то беше потвърдено от магистратите, които само намалиха размера му до предвидения в закона минимум, т.е. 3000 лв.

Фирма „Хонолулу-3“ ООД е санкционирана, след като при съвместна проверка от инспектори към РЗИ – Благоевград и служители към РУ – Банско на стопанисвания от нея ресторант „Каменното цвете” е констатирано, че двама от клиентите на заведението пушат, като използват за пепелници чинии за хранене. Към момента на проверката в обекта се усещала и миризма на тютюнев дим.

За констатираното нарушение здравните инспектори съставили  акт за установяване на административно нарушение, въз основа на който е издадено и обжалваното наказателно постановление, с което е наложена санкцията на дружеството.

ИВА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене