Без категория

Няма да има секционни комисии в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

НПГ Димитр Талев

Няма да има секционни комисии в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев за евровота на 25-и май. Това е радостната новина за повечеот 170 абитуриенти от школото. Секционните комисии, които традиционно по време на всички избори досега, ще бъдат преместени в ОДЗ „Джани Родари“, което се намира в непосредствена близост до НПГ. 

Жестът към завършващите средното си образование, баловете на които съвпадат с изборите за Европейски парламент, е на Община Гоце Делчев. От кметската администрация са взели решение да се направи всичко възможно младежите и девойките да отпразнуват подобаващо най-вълнуващите дни на забележителните абитуриентски фиести, които се провеждат всяка година в Гоце Делчев и остават след себе си спомени за цял живот.

И тази година абитуриентите от НПГ „Димитър Талев“ ще се вихрят в ресторант „Орбел“, който е на метри от самото училище в градския парк на Гоце Делчев.

Випускниците от елитното учебно заведение споделиха, че се е коментирала идеята „На бала с тениска“, но тя не била приета единодушно от всички. Повечето от тях вече са готови с тоалетите си, които по предварителна информация ще са семпли, без излишна натруфеност и не много скъпи.

Общината ще направи необходимата организация за нормалното провеждане на абитуриентските балове в Гоце Делчев, които се падат около датата за евроизборите. Няма да бъде нарушена традицията и въпреки че в двете гимназии – ПМГ и НПГ, ще бъдат разположени избирателни секции, има план, който ще позволи на зрелостниците да проведат тържествата си в учебните заведения преди самите балове, каза кметът Владимир Москов.

Балът на НПГ „Димитър Талев“ е точно в деня на евроизборите – 25 май. За да могат учениците да се сбогуват с школото и да си направят снимки вътре, двете СИК, които се помещават в учебното заведение, ще бъдат преместени в ОДЗ „Джани Родари”.

В ПМГ „Яне Сандански” пък изборните помещения ще бъдат оборудвани и запечатани по-късно от обичайното, след изпращането на випуск 2014 на 24 май вечерта.

Относно забраната за консумация на алкохол кметът на община Гоце Делчев заяви, че на абитуриентите ще бъде позволено да консумират алкохолни напитки в ресторантите, по време на баловете. На съдействието на полициятаи на контрола от страна на преподавателите ще се разчита, за да няма инциденти” коментира още градоначалникът Владимир Москов.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене