„Марек“ и „Пирин“(Разлог) останаха последни на държавното първенство за юноши

Отборите на „Славия“ и „Виктория Волей“ ще спорят за титлата на държавните финали по волейбол за юноши старша възраст (до 20 години), които се провеждат в столичната зала „Панайот Пондалов“

„Вeчно“ дерби пък ще има за бронзовите отличия, като ЦСКА и „Левски“ се изправят в малкия финал.

Драматични развръзки и петгеймови битки белязаха и двата полуфинала на надпреварата, като равностойността на съперниците доведе обрати и интригата до последно. В първия полуфинал волейболистите на „Виктория Волей“ надиграха ЦСКА с 3:2 (23:25, 25:23, 17:25, 25:20, 18:16). Мачът продължи повече от два часа, като пловдивчани направиха обрат след като изоставаха с 1:2 гейма. В тайбрека напрежението бе на макс, след като „викторианците“ поведоха с 14:10 и допуснаха изравняване при 14:14. В крайна сметка те устояха на всички атаки на „червените“ и затвориха гейма с 18:16, а с това се класираха за финал.

Не по-малка драма имаше във втория полуфинал за деня, който противопостави „Славия“ и „Левски“. „Белите“, които бяха безупречни до този момент с три чисти победи, този път видяха много зор срещу „сините“, като надделяха с 3:2 (22:25, 25:22, 25:17, 20:25, 15:12). Левскарите тръгнаха в мача със спечелен гейм и взеха психологическо преимущество. Последва истинска битка между равностойни противници, състезателите на които играят в мъжките отбори на двата клуба. В крайна сметка „Славия“ надделя със зъби и нокти в тайбрека и се класираха за финал.

Така в последния ден на турнира днес тимът на „Левски“ среща ЦСКА за бронзовите медали, като мачът започва в 14,00 часа. Веднага след това, от 16,00 часа, е спорът за титлата между „Славия“ и „Виктория Волей“.

За седмо място отборът на „Марек Юнион Ивкони“ надигра „Пирин“(Разлог) с 3:1. За пето място тимът на „Черно море“ победи „Арда“ също с 3:1 гейма. А само преди година „Марек Юнион Ивкони стана шампион на България в старшата възраст.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене