Три петокласнички от ПМГ „Яне Сандански“ заслужиха правото да участват в голям международен форум

Йоанна Лукова, Елена Лиманова и Ели Малева очакват с още по-голямо нетърпение лятната ваканция, през която им предстои голямо приключение

Момичетата от елитното училище ще участват в един от най-големите ученически форуми – Космическият лагер Sрace Camp, в който среща си дават възпитаници на училища от различни държави с интереси в астрономията. Домакин на тазгодишното издание отново ще бъде турският град Измир, а правото да пътуват до там ученичките от V клас на Гимназията заслужиха, след като мериха сили със свои връстници от цялата страна. Те впечатлиха журито със своите есета на различна тематика. Йоанна разсъждаваше по темата „Роботите – моите приятели“, а Елена и Ели писа върху „Аз пътувам през „тунел“ на времето“, а признанието за техните способности идва точно на техния празник – Денят на детето.

Taка станаха част от българските деца, които през годината със способностите си и спечелените отличия в космическите съревнования и прославят страната с отличните си познания, умения и находчивост. По време на едноседмичното си пребиваване в Измир, те ще изживеят истинско пътешествие. Там всичко прилича на игра по време, на която ще се докоснат до истински костюм на космонавти, ще могат да усетят тръпката от симулатора за подготовката на астронавти, ще бъдат част от компютърни експерименти.  Ще могат да преживеят нови предизвикателства, да се запознаят с ученици от различни държави и да завържат нови приятелства.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене