Полицай към петричанка: Ще духаш ли?

Петричанка изтълкува по свой начин подканяне на полицай да духа на дрегера, неприличното предложение стигна до съдебна зала, където Костадинка обжалва написания й акт. Ето какво се случило :

На 15.10.2016г. около 02.30 часа, където полицаите се движели по улица „Цар Борис“, когато забелязали, че на пътното платно има счупени части от броня на черен лек автомобил и е съборено едно от засадените на тротоара дървета. На място не били установени лицето или автомобила, причинители на деянието. Полицейските служители продължили да осъществяват обход в южния град, когато в близост до мястото забелязали лек автомобил, черен на цвят и във връзка с установеното от автопатрула на улица „Цар Борис“ решили да спрат автомобила за проверка.

Полицейският служител приближил до лекия автомобил и установил, че на шофьорското място е седнала

Костадинка Б. Полицаят започнал да пита петричанката, дали е управлявала автомобила в пияно състояние. Попитал я „ще духаш ли“, по начин, които Костадинка възприела, като подигравателен и несериозен, и заявила, че „няма да духа“, като оспорила тя да е управлявала лекия автомобил.

На място бил извикан и втори автопатрул, като полицая от втората полицейска кола разяснил на водача на превозното средство, че трябва да бъде изпробвана с техническо средство за употреба на алкохол. И пред него Костадинка обяснила, че не тя е водача и че не следва от нея да се изисква да бъде изпробвана с техническо средство за употреба на алкохол. Костадинка категорично отказала да бъде пробвана за алкохол, не могла да представи свидетелство за управление на ЗМПС, контролен талон и свидетелство за регистрация на МПС.

Съответно за тези нарушения бил съставен акт за административно нарушение по смисъла на чл. 174 ал. 3 от Закона за движението по пътищата, като на Костадинка е наложено административно наказание – Глоба в размер на 2000. 00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 24 месеца.

Петричанката обжалва съставеният и акт и Районният съд го определи като незакосъобразен. Мотивите на съда са, че при липсата на качество „водач на МПС“ за Костадинка не е налице задължение да носи в себе си свидетелство за регистрация на притежаваното от нея ЗМПС, както и не е налице задължение за носене на контролен талон, свидетелство за правоуправление, както и същата няма задължение да оказва съдействие и да й бъде извършена проверка с техническо средство за употребата на алкохол или да даде кръв за извършването на медицинско изследване., смята съдът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене