Югозападът отново пионер в нови спортни дисциплини

Този извод се налага, след като за първи път в България ще приеме турнир по един от най-напредващите спортове – джагите

Надпреварата се организира от СК „Джагоарс”, който се нае да организира първото международно ITSF проява за сезон 2017, което ще се проведе в Благоевград от 5 до 7 юни.

Тази година турнирът е с ранг MASTER SERIES ще се проведе по правилата на Световната федерация по футбол на маса за мултитейбъл. Масите, на които състезателите ще могат да играят са Топспийд, Гарландо, Леонхард и Бонзини.

На състезанието ще се проведат над 10 официални и неофициални дисциплини във всички категории – Open, Жени, Мъже, Младежи, Ветерани. Участниците във официалните дисциплини ще получат точки, валидни за Международната Ранглиста. За победителите са предвидени медали и трофеи, както и гарантиран награден фонд.

Cornwall stadium e филиална база на Спортен клуб „Джагоарс”, който е и организатор на събитието. Очаква се да съберат над 50 професионални състезатели от всички официални български клубове по футбол на маса – STORM RIDERS, JAGOARS, JA-RA, NINJA SEAGULLS и THE BLACK KNIGHTS. Вече има и регистрирани състезатели от чужбина – Сърбия, Унгария, Германия и пр.

Състезанието ще започне още в петък от 20:00 часа с дисциплината DYP (избери партньора си). В събота – 03.06 ще се играят дисциплините по Единици и Смесени двойки. В неделния ден ще се проведат състезанията по Двойки, отново с начален час 9:00.

“ДЖАГО ИНТЕР КЪП III 2017”  предизвиква интерес у професионалните състезатели у нас и в чужбина, тъй като е с ранг MASTERS  и ще се проведе на четири различни вида маси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене