Пребиха с овчарски тояги пастир от Кърналово

Андон Дачев открит в безсъзнание в локва кръв

Двама души пребиха жестоко с овчарски тояги вчера след обяд в местността „Ломо“ край петричкото село Кърналово Андон Дачев, пастир на животновъдите семейство Велеви. Той е намерен в безсъзнание, в локва кръв. С кървяща рана на главата, в окървавени дрехи, овчарят бе настанен в хирургичното отделение на болницата в Петрич. Лекарският преглед установи, че е получил сътресение на мозъка и разкъсно контузна рана над лявото око.

Велеви били на фермата си, почиствали, когато видели овцете им да се връщат без овчаря. Разтревожили се да не се е случило нещо с човека, и тръгнали да го търсят. Намерили го в безсъзнание, в локва кръв. Вдигнали го и го понесли, след малко битият се посвестил, и започнал да отговаря несвързано на въпросите.

„Бяха двама души. Аз пушех цигара, когато ме нападнаха в гръб. Бяха двамата работници на фермера Любчо Николов. Със сигурност познах единия от тях, казва се Иван. Биха ме с овчарски тояги“, разказа Андон Дачев. Той даде показания пред полицаи.

Любен Николов и семейство Велеви имат ферми над село Кърналово. Враждуват помежду си от няколко години.

През октомври 2013 година пожар изпепели фермата на Велеви. Подпалвачите не бяха разкрити.

„Ако тогава бяха намерени подпалвачите, и бяха наказани по закона, може би нямаше да се стигне до днешния инцидент“, казаха Велеви. Те очакват поне този път извършителите да бъдат наказани.

 

 

 

 

 

 

 

struma24.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене