Трудна победа на „Берое“ над „Пирин“ Гоце Делчев

футболисти

„Пирин“ Гоце Делчев загуби с 1:2 гостуването си на „Берое“ в Стара Загора. В срещата от 32-я кръг на „А“ група старозагорци имаха пълно надмощие, а победата им можеше да бъде много по-убедителна.

Домакините поведоха в 30-та минута, когато Елиаш пусна перфектен извеждащ пас към Самир Аясс, който се измъкна между двама защитници на „Пирин“, след което финтира Абди Абдиков и в опразнената врата вкара за 1:0. Берое продължи да напада и в 33-та минута Георги Андонов стреля от фаул от около 23 метра фронтално срещу вратата на Пирин, като насочи топката под напречната греда, но Абди Абдиков се намеси и успя да избие в корнер. В 42-та минута Атанас Зехиров центрира в наказателното поле на Пирин, където Георги Костадинов стреля с глава, но в страни от десния стълб на вратата на Абди Абдиков.

През второто полувреме футболистите на Берое продължиха да доминират на терена. Те удвоиха преднината си в 51-та минута, когато Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Георги Костадинов засече топката с глава и я изпрати във вратата на Абди Абдиков. След втория гол играчите на „Берое“ се поуспокоиха и в заключителните минути „Пирин“ взе инициативата в свои ръце. В първата минута на добавеното време Костадин Башов получи извеждащ пас зад отбраната на Берое, след което излезе сам срещу Иван Караджов и технично го прехвърли, за да оформи крайния резултат в срещата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене