Първото интервю на Димитър Гамишев като народен представител: Основната ми цел като депутат – всички неща, които си говорихме с хората преди изборите, да станат факт

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

Роден в град Гоце Делчев. Завършил сред­ното си образование в родния град. Бакалавър по стопанско управле­ние и мениджмънт, за­вършен във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в град Пловдив. Той беше посочен като кан­дидат-депутат от местната структура с изключително доверие. Утвърден от нацио­налното ръководство, Дими­тър Гамишев вече е част в българския парламент. Гос­подин Гамишев прие покана­та на Топ Преса – югозапад­ния таблоид, да даде първото си интервю в качеството си на народен представител.

– Господин Гамишев, пър­во приемете нашите поз­дравления, честитим Ви новото Ви работ­но място. С какви емо­ции прекра­чихте прага на българ­ския парла­мент, какво да очакваме и какви са Ва­шите амбиции…?

– Поздравленията са за всички ни. Ние успяхме. Гоце Делчев и региона за­служено имат своя наро­ден представител, който ще следва техния интерес, като част от екипа на партия ГЕРБ. Относно емоциите и очакванията, ще кажа само едно: предстои много работа, парла­ментът – това е новото ми ра­ботно място и засега ще заявя, че основната ми цел е всич­ки неща, които си говорихме с хората преди изборите, да станат факт. Сили ми дават освен покач­ващото се доверие към мен и партия ГЕРБ след избори­те и екипът от моите колеги Даниела Савеклиева, Алек­сандър Мацурев, Георги Динев и Стефан Апостолов, които ме приеха изключи­телно топло, колегиално и с които вярваме, че избира­телния ни район ще върви уверено напред в развитие­то си. Амбициите ми са ка­тегорични – работа в полза на обществото, да не се губи връзката между българския парламент и хората, точност и бързина в решаването на техните проблеми.

– От националните медии разбрахме, че участвате в знакови комисии. Споделе­те ни за нас и нашите чита­тели какъв точно е Вашият ресор и в каква посока ще работите в тези комисии?

– Първата комисия, на коя­то станах член, е комисията по политика за българите в чужбина, тя се занимава с разрешаване на партньор­ство с активните органи­зации на българските общ­ности в чужбина. Другата комисия, в която ще работя активно, е комисията за въ­трешен ред и сигурност. Без спор ресори, към чиято ра­бота се изисква голяма от­говорност и концентрация. Давам ви пример – строгият контрол на българската гра­ница. Проблем, тема, която е на дневен ред последната година и повече. Проблемите с емигрантите не е от вчера и нелесно решим, решенията, които смятам да се реализи­рат, са засилено полицейско присъствие във всяко насе­лено място, осо­бено в гранични­те райони. Това доведе до осигу­ряване на нови работни места. Друг основен фактор за реша­ване на този про­блем е пълно по­критие на цялата страна по общи­ни с видеона­блюдение, основ­ни артерии… и т. н. Сами виждате, че това е голям обем от работа, ето защо ще ми е нужна постоян­ната връзка с об­ществеността от гледна точка на даване на съвети и полезна инфор­мация.

– Като казахте връзката с об­ществеността, Вие проведохте вече първата си приемна в град Гоце Дел­чев. Споделете ни какви са ос­новните пробле­ми, с които Ви занимават хо­рата!? За какво искат среща с Вас?

– Първото, което искам да кажа по темата, е че приемните с мен в качество­то ми на народен представител ще са по строго определен гра­фик. Всеки поне­делник ще про­вежда срещи с хората в родния ми град Гоце Делчев в офи­са на партия ГЕРБ. Изнесе­ни приемни ще има за­дължително и в общините Гърмен, Ха­джидимово и Сатовча. Това се случ­ва за първи път, мисля, че е пропуск, който сега ще поправя. Добре дошъл е всеки, без значение от политическа принадлеж­ност и повода за среща. Нямам намерение да променям стила си на ра­бота преди и след влизането ми в Народното събрание.

– Господин Гамишев, Вие ще бъдете в парламент, в който Вашата партия ГЕРБ е управляваща и в който дър­жавата ни ще бъде предсе­дателстваща Европейския съюз…

– Сега ще Ви върна във времето на предизборната компания, ето за това гово­рих пред Вашата медия то­гава – че е изключително ва­жен изборът на хората. Тези избори наистина бяха съд­боносни. И не мога да скрия удовлетворението си, че се случи най-доброто за дър­жавата. България за щастие пое по пътя на евроатлан­тическите ценности, имаме начело премиер с изключи­телен авторитет в Европа, партия, която е от голямото европейско семейство, така че съм уверен в доброто раз­витие на страната.

– Във всички интервю­та, които сте дали пред Топ Преса, винаги сме Ви задавали и по един личен въпрос. Днес няма да нару­шим тази традиция. С какви чувства приехте новината за влизането Ви в парламента? Как приехте новината чисто човешки?

– Да, както винаги ще бъда искрен. Приех я спокойно и леко притеснен… Не за дру­го, а защото осъзнавам, че тепърва ще трупам нужния ми опит като народен пред­ставител. Сили и увереност ми дават екипа от колеги, който споменах, съветите, които получавам от предсе­дателя на парламентарната група господин Цветан Цве­танов – утвърден парламен­тарист, човек с много опит и ерудираност.

СИЛАТА Е В ЕКИПА.

Знаете, че не съм човек на излишните емоции, приемам непознатото като предиз­викателство, придържам се към принципите си и гледам напред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене