Традиционното връчване на дипломите на завършващите Американския университет

194 бакалаври от АУБ се дипломират в центъра на Благоевград тази неделя

Традиционното връчване на дипломите на завършващите Американския университет в България ще се проведе тази неделя – 21 май, от 10:30 часа на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. 194 бакалаври ще получат дипломите си пред свои близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Н. пр. Джон Байърли, посланик на САЩ в България (2005-2008) ще бъде официален гост на събитието.

Завършващите АУБ са от 17 държави, като около половината от тях са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Грузия, Русия, Албания, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 23 студенти от четиринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБГ в София.

65% от студентите на АУБГ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 35%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

Отличник на випуска с 4.00 (по четирибалната система за оценяване) е Стефан Иванов от Сливен, който се дипломира с две специалности – “Математика” и “Компютърни науки”. Втори по успех са Алекс Ангелов от Габрово със специалности “Компютърни науки” и “Икономика” и Десислава Вълкова от Берковица, която завършва с две специалности – “Бизнес администрация” и “Информационни системи”, както и подспециалност “Икономика”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене