ИНТРИГАНТИ! Докато тези лица искат да дърпат конците в БСП – Благоевград, и в цялата област, не чакайте положителни резултати!

От Силвия СТОЯНОВА

„Партията на българските социалисти от самото нача­ло се развива като типична парламентарна политическа сила. Нейните представите­ли в парламента са автори на редица законопроекти в областта на икономиче­ския, политическия и кул­турния живот в България. Те са непримирими към на­рушенията в конституцион­ното управление на страна­та и допринасят в немалка степен за утвържда­ването на демократич­на атмосфера в българския политически живот. Една от най-характерните черти на партията през всички пери­оди от нейното развитие е последователната й борба против войната и милитари­зма, за мирно и справедли­во решаване на национал­ните проблеми и сложните балкански противоречия.“

Ха, сега кажете ми, ува­жаеми читатели на вестник Топ Преса – югозападният таблоид, като четете тези ре­дове и гледате физиономии­те на тези местни партийци, за какво се сещате? Сигурна съм, че е за всичко друго, но не и за партиен идеал, за ка­узата на БСП, за интересите за хората със социалисти­ческо мислене… Моята асо­циация например е „интри­ганти“. Това е думата, която може да опише „партийната дей­ност“ на тези съ­щества на сним­ките, които от години са в пар­тията не за да върви тя напред, а за да вървят техните неща на­пред. В партията от корист, от ин­тереси на тях и техни приближе­ни, от злоба към това, че никой не „ги бръсне за слива“. Мине не мине вре­ме и ето ти Емо Коста­динов – Чехъла, започва да прави някаква интрига, да бута някой наив­ник напред и да се опита да вземе цялата власт на пар­тията в Благоевград и в об­ластта. Имам чувството, че този човек с поведение на „партиен паразит“ ще умре с отворени очи, ако не стане някой ден областен лидер, да дърпа конците на общин­ските лидери и да се прави на „сив кардинал“. За Сашо Мановски каквото и да на­пишем, ще е малко, болно политическо его без никак­во покритие и резултати зад гърба си, маниак за власт и пари, политически номад – предател, върнат в БСП по милост, когато партията имаше кауза – да направи генерал Радев новия бъл­гарски президент. Юлиян Го­шев, лидерът на движението в партията, наречено „стари­те пърдала“ („докато пърди, ще се държи, като вземе да се насира, тогава ще се пен­сионира“). Подаде оставка от резил и никакви резул­тати. Гошев в съдружие с Мановски и Костадинов се цани да е поредният кукло­вод, който уж иска да упра­влява процесите в партията на местно ниво. И не на по­следно място по значение е куклата на конци – лудо ам­бициозната да стане депутат някой ден – Герга­на Янчева. Наивна, злобна, интриганка от ниво, тя слуша свои­те партийни гурута – би­вши величия – и трови с поведението си структу­рата на БСП – област Бла­гоевград.

Ето това са лошите партийци, тези, които с интригите си съсипват партията и тя губи качест­вено избори­те всеки път. Щото за Емо, Сашо, старото пърда­ло и Янчева не е важно пар­тията да е добре – важното е те да са добре. Но на обикновени­те партийци не им пука явно, Топ Преса на­писа истина­та, че фирмата на жената на Костадинов об­служва всички гербаджийски фирми в Югоза­пада, но отговор никакъв, Гошев не спря да лапа „дивиденти“ от поста му на об­ластен – никой не му поиска отговорност,. Мановски плю БСП, надя­вайки се да го направят лидер на АБВ, но после като наакан се върна в пар­тията – нищо, сега Янчева е на ход. Сега нея чакаме да си покаже рогата. Пред обществото – хубави думи, задкулисно – интриги, до­носи и плюе­не.

Жал ми е за вас югоза­падни социа­листи. Не ис­кате отговорност, не искате да видите проблема в очи­те. Търпете си ги. Така ще в партията: някой ще пърди – друг ще му мирише газо­вете. Да пребъде!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене