Младен Тимчев: Икономиката е мерило за развитието на всяка държава и затова за БСП е приоритет нейното възстановяване и развитие.

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Младен Тимчев: За БСП е приоритет възстановяването и развитието на икономиката

„Възстановяването на икономиката след ковид кризата е сред най-важните въпроси, които стоят на дневен ред и ще са основна задача на новото управление“, това каза в интервю за Дарик радио Младен Тимчев, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград. Той бе категоричен, че икономиката е мерило за развитието на всяка държава и затова за БСП е приоритет нейното възстановяване и развитие.

„Извели сме конкретни предложения как да се постигне икономически растеж, увеличаване на доходите, намаляване на безработицата, насърчаване на потреблението и инвестициите и намаляване на неравенството, обясни Младен Тимчев. Той допълни, че в програмата на „БСП за България“ е предвидено въвеждане на прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, както и промяна в Кодекса на труда, която регламентира работата от дома.

Сред приоритетите на социалистите е също да се направи промяна в учебното съдържание, плановият прием в средните училища да е съобразен с потребностите на регионалните икономики и да се извърши преквалифициране на работната сила в сфери, където има недостиг на специалисти. „Ако получим доверието на избирателите, ще създадем електронен поземлен регистър, който ще реши проблемите с така наречените бели и черни петна в земеделието. По този начин ще управляваме по-ефективно поземлените ресурси, ще имаме цялостна информация в реално време за структурата на земеделието и ще заработи единна информационна система, която ще обединява пазарите на селскостопанска продукция чрез платформа за електронна търговия“, допълни още кандидатът за народен представител Младен Тимчев. Той допълни, че по този начин ще се осигури достъп на фермерите до пазарите и до големите търговски вериги. В програмата на „БСП за България“ е заложено още създаване на национална електронна система по заестостта, която да свързва всички бюра по труда в страната, както и единен електронен данъчен регистър.

БСП предлага и редица крактосрочни мерки за подпомагане на фирмите и облекчаване на бюрокрацията. „Едно от важните неща, които трябва да се направят е осигуряване на достъп до нови пазари на българските предприятия, като държавата поеме рисковете. Това ще стане чрез държавна подкрепа в лицето на българската агенция за експортно застраховане и чрез увеличаване на застрахователния й капацитет“, обясни още Младен Тимчев. Той допълни също, че БСП ще провежда целенасочена политика за подкрепа на малките и средни предприятия, като задачата на социалистите е увеличаване приноса на малки и средни предприятия към брутния вътрешен продукт от 58 % на 70%.

Според кандидата за народен представител от Сандански Младен Тимчев, в последните 4 години БСП се е утвърдила като стабилна алтернатива на порочния водел на управление. „Този избор е съдбовен за страната ни. Трябва да сменим модела, за да можем да направим живота на нашите сънародници по-добър с политиката на нашата партия. Да върнем държавата на хората, да върнем доверието във върховенството на закона, пред който всички са равни. Затова има един полезен и правилен ход и той е на 14 ноември да се гласува с номер 33 в бюлетината“, призова Младен Тимчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене