„Пирин“(Гоце Делчев) загуби срещу съименниците от Разлог

Отборът на „Пирин“(Разлог) победи с 1:0 „Пирин“(Гоце Делчев) в среща от 31-ия кръг на Югозападната трета лига

За домакините това бе втора поредна победа за тази седмица, след като в сряда отново биха с 3:1 и „Ботев“(Ихтиман).

Единствения гол в срещата вкара Джейхан Зайденов в 48-та минута от дузпа. Тя бе отсъдена от международния рефер Ивайло Стоянов за нарушение срещу Димитър Стоев. Отборът от Разлог пропусна и още няколко положения. Гол на Костадин Кацимерски в 20-тата минута бе отменен, в края на първата част Христо Петров пропусна сам срещу вратаря Николай Шоколарев който показа класа. В последните минути Йордан Йовчев удари и гредата. Цветан Варсанов също имаше своята възможност да отбележи попадение но отново стражът на неврокопчани бе на мястото си. В последните 20 минути гостите от Гоце Делчев се опитаха да понатиснат съперника си, но не успяха да се възползват от отдалите им се възможности да атакуват по-чисто вратата на съперника. Домакините пък спечелиха логично с оглед на по-рационалната си игра.

„Единственото хубаво в този мач е това, че спечелихме 3 точки. Лично аз не мога да си обясня защо бяхме така напрегнати и сковани на моменти, което оказа своето влияние върху представянето на нашия отбор като цяло. Както казах и преди двубоя противникът не трябва да бъде подценяван. Вярно е, че има разлика с класата на тима от първия полусезон, когато бе далеч по-силен, но гоцеделчевци показаха характер и голямо старание. Ще правим анализ на представянето и ще имаме върху какво да мислим,“ коментира старши треньорът на „Пирин“(Разлог) Христо Джоджов.

В класирането и двата отбора имат по 39 точки, но неврокопчани са с по-добра голова разлика. Двата тима ще играят следващите си мачове идната събота. Тогава неврокопчани се изправят срещу изпадналия в четвърта дивизия „Чепинец“(Велинград) у дома на Градския стадион в търсене на едва втори успех през пролетния дял на първенството. Разложани пък ще пътуват до Перник, където ще гостуват на търсещия промоция във Втора лига „Миньор“(Перник).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене