Мощна фирма напъва към петричкото с. Кулата

Мощна фирма с лиценз за охрана и игрални автомати напъва към петричкото с. Кулата, където иска да строи търговски крайпътен комплекс с бензиностанция с 3 бр. колонпомпи за светли горива, 2 комбинирани колонки газ пропан-бутан, високо дебитна колона за ТИР, обслужваща сграда, паркинг за леки автомобили и ТИР паркинг, търговски площи, мотел с 10 стаи, заведение за хранене с 20 места и подземен газов резервоар от 25 куб.м. Всичко това е замислено върху нива от 7.769 дка, близо до първокласен път Е-79, чието преотреждане за строителство предстои.

Инвестиционното предложение е депозирано от името на столичната „Магро турс“ ООД, чийто управител е Румен Манолов Данаилов. Фирмата до 2008 г. е била собственост на „Магро инвест лимитид“, регистрирана на Британските Вирджински острови, и в момента е доста стабилна финансово – капиталът й е 4 650 000 лв., разпределени поравно между съдружниците Роберт Милтон Станев и „Калиман инвест“ ЕООД. Самият Станев притежава 17% от дяловете в „Калиман“, която е регистрирана през далечната 1992 г. и има лиценз за извършване на частна охранителна дейност на територията на цялата страна, а предметът й на дейност е в областта на хазартните игри с електронни рулетки и игрални автомати. Собственик на дружеството е Роберт Милтон Станев, а съуправители са Румен Манолов Данаилов и Христо Петров Христов.
Роберт Станев държи и 21% в едно от най-големите в страната дружества за имоти „Прайм пропърти БГ“, където с 21% е и „Харом Борат“ на Галина Станева, регистрирано на същия адрес като „Калиман“ – на „Цариградско шосе“ в София. Собственост на компанията са бизнес сграда в София, ваканционно селище край Св. Влас, има и огромни строителни проекти по цялата страна.
Предстоящият строеж на Станев в петричкото с. Кулата ще има в непосредствена близост сериозна конкуренция. Както съобщихме, през януари македонецът Милош Пеич депозира в община Петрич намерението си да строи близо до КПП – Кулата бензиностанция с две бензиноколонки, но и паркинг за 225 коли.

Към изграждането на бензиностанция, газстанция, метанстанция и търговски обект в землището на съседното с. Чучулигово се е насочил и жител на гр. Петрич, когото обаче Агенция „Пътна инфраструктура“ безуспешно издирва от миналата година заради липсващ документ в папката, пратена за съгласуване. В бързането си да внесе документите за одобрение бизнесменът пропуснал да опише към плана си как ще се стига до неговата газстанция. След като до момента загадъчният инвеститор с инициали М. А. Н. не е дал никаква индикация, че получава писмата на АПИ и РИОСВ – Благоевград, завчера екоинспекцията прекрати административното производство по преценка на щетите, които газстанцията би могла да причини на околната среда и биологичните видове в нея, и прати папката в архив.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене