С тържествена сесия на стадиона и много футбол празнуваха 80 години „Левски“ Крупник

Въпреки проливния дъжд и градушката, която се изсипа над Крупник, тържествата по повод 80 години футболен клуб „Левски“ се проведоха в присъствието на много гости и привърженици на клуба, които изпълниха трибуните на стадиона.

Преди дъжда сегашният състав на „Левски“ Крупник успя да обърне с 2:1 гостите от „Стрела“ Вълкосел в мач от първенството на А окръжна футболна група и да победи.След това на изнесена тържествена сесия на стадиона в Крупник Асен Чифлигаров и Кирил Георгиев Равначки- Карчо бяха удостоени със званието почетен гражданин на Община Симитли и бяха наградени от кмета на общината Апостол Апостолов и кмета на село Крупник Иванка Чакалска.

Демонстрация на футболните умения на ДФК „Малки шампиони“ бе показана пред публиката, а мажоретки загряха обстановката преди мача на ветераните. Точно преди срещата на деня и награждаването на ветераните над Крупник се изля проливен дъжд, придружен с градушка.

Въпреки това футболен мач между ветераните на „Левски“ София и „Левски“ Крупник се състоя, дори и в съкратен вариант. Малки наследници на играчи на отбора дадоха старт на срещата. Всичко започва през далечната 1934 година. Първото име на клуба от Крупник е „Юнак“, но тъй като голяма част от местните футболисти са фенове на Левски, се наложило смяна на името…

През 2014 г. ФК ,,Левски” се сдоби с напълно обновена материална база и преименуван стадион ,,Арена” Крупник, финансиран по проект ,,За младите хора и тяхното бъдеще”. По едно полувреме за двата отбора изигра местната футболна легенда Георги Георгиев – Карчо. Той започва футболния си път оттук, а в последствие играе за многократния шампион на България.

Сред ветераните на столичния „Левски“, които уважиха събитието, бяха Емил Спасов, Стефан Павлов, Ангел Станков, Кирил Ивков и други. Срещата се игра под проливния дъжд, а публиката не спираше да подкрепя любимците си.

С едноминутно мълчание ветераните почетоха паметта на всички съотборници, които не са сред тях. Председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров връчи купа на ръководството на кмета на село Крупник. По повод годишнината златни значки получиха ветераните на местния тим Кирил Равначки, Андрея Андреев, Петър Василев и Асен Чифлигаров. Специални подаръци за всички гости, ветерани и приятели бяха подготвили от „Левски“ Крупник, като кметът Апостолов награди заслужилите в развитието на спортен Крупник. Като човекът, който прави всичко за спорта на селото, той бе награден също.

На тържеството присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, както и депутатите то 44- то народно събрание Стефан Апостолов и Даниела Савеклиева. След спортната част всички се събраха да отпразнуват юбилея и с оркестър, съставен от ветерани на отбора, всички подобаващо си честитиха 80- ия рожден ден на футболен клуб „Левски“ Крупник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене