Поставиха парапет на опасен мост в Мелник

Опасният мост, който притесняваше жителите и гостите на Мелник, вече е обезопасен и ремонтиран. Седмици наред кметът на най-малкия град у нас Наско Петев алармираше, че съоръжението създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, тъй като е тясно и няма парапет.
Само за броени дни там станаха няколко тежки катастрофи. Първо товарен автомобил падна от моста и събори парапета. После майка с две деца на 6 години и на шест месеца пострадаха, след като с автомобила си се удариха челно в друга кола на моста.

Най-накрая, през изминалите почивни дни мостът бе укрепен и обезопасен.

„От Пътното си свършиха работата и аз съм много благодарен. Поставиха двойна ограда и пътни знаци за ограничаване на скоростта. Надявам се водачите да бъдат внимателни и да шофират бавно, като спазват ограничанието на скоростта“, коментира кметът Наско Петев.

Въпросният мост се намира в началото на Мелник и на практика всички жители и гости на градчето минават от там. Съоръжението е строено през 50-те години на миналия век.

„В момента се проектира пътят от автомагистрала „Струма“ до Мелник. Желанието на хората от Мелник е да бъде изградено още едно платно на този мост или пък да се направи съвсем  ново съоръжение“, допълни Наско Петев.

Той се похвали с още нови придобивки – Мелник вече има обновен парк по програма ПУДООС, а тази вечер пускат ново осветление на паметника на Яне Сандански.

Туристическият център е готов за предстоящите празници. Хотелите и къщите за гости са запълнени на 90%, а прочутото мелнишко вино отдавна е готово за пиене.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене