Денис Касъмов – Директор на BG MUSIC FESTIVAL: Да дадем зелена светлина на новата вълна в BG музиката! Да подкрепим младите BG артисти-изпълнители и автори!

Срещам се с Денис Касъмов в гр. Сандански. Тече трескава подготовка за на BG MUSIC FESTIVAL… Сядаме в кафенето на СПА Комплекс СВЕТИ ВРАЧ, за да си поговори и да разберем нещо за това уникално по рода си събитие.

Здравейте, Г-н Касъмов, тази година BG MUSIC FESTIVAL ще се проведе за първи път на 9 и 10 юни в Летен театър гр. Сандански. Като директор на този форум бихте ли ни разказал какво ни предстои да видим?

Здравейте, г-н Байрактарски  и благодаря за проявеният интерес и поканата за това интервю. Предстои да видим най-значимото събитие в историята на съвременната комерсиална BG музика! Всички посетители ще станат свидетели на първия, уникален по рода си за България, национален музикален форум с конкурсен характер за изява на артисти-изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика – поп, рок, хип-хоп, R&B, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в модерното комерсиално музикално изкуство. Първото издание на BG MUSIC FESTIVAL през 2017 г. ще се проведе в рамките две фестивални вечери, като участие в него ще вземат над 20 артисти-изпълнители. Първата фестивална вечер е конкурсна и ще се проведе на 9 юни 2017г. /петък/, като тя  ще включва публично представяне и изпълнение на всички 20  музикални произведения, избрани след първоначална селекция и валидно договорени за участие. Втората фестивална вечер, която е Галавечер, ще се проведе на 10 юни 2017г. /събота/ и ще включва официално награждаване на победителите и съответно публично представяне и изпълнение на наградените музикални произведения. И двете фестивални вечери ще бъдат с лайф видео стрийминг в реално време през интернет платформи, директно телевизионно излъчване и директно радио предаване на живо по национални и регионални медии.

Как се роди идеята за този фестивал?

– BG MUSIC FESTIVAL  бе учреден в края на 2016 г. от BG MUSIC CHANNEL  – национална телевизия само за българска музика, която стартира своето излъчване с великата и емблематична за нашата държава и нашия народ песен „Моя страна, моя България“ три години по-рано. Началото на BG MUSIC CHANNEL бе поставено през 2013г. с грандиозно VIP събитие в столицата, на което най-изявените звезди на българската популярна музика от три поколения – Васил Найденов, дует Ритон, Любо Киров, Мария Илиева, Графа, D2, БТР, Deep Zone Project, Ice Cream, Криско, Лора Караджова, Кристо, Михаела Филева, Venzy, Били Хлапето, Рафи, Играта, Лео, Ангел и Мойсей, Dexter, Pavell, Venci Venc’ и много други взеха участие. Мотото на BG MUSIC CHANNEL е „ДОМЪТ НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА“ и тя бе създадена с философията да събере най-доброто от стиловото разнообразие на популярната българска музика в един ефир и да се превърне в най-качествената платформа за популяризирането й…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене