Местния печат

„Вяра“

ОбС – Сандански сложи точка на ерата „Гикински” в УВЕКС, кметът Котев назначава нов шеф, но само за 5 месеца

ОбС – Сандански сложи край на ерата „Гикински” в УВЕКС. С извънредна точка кметът на община Сандански Кирил Котев поиска и получи главата на директора на дружеството Тодор Гикински. След подмятане на обвинителни актове, обвинения за злоупотреби и разгорещен дебат в крайна сметка мозинството стовари гилотината върху водния шеф. Единствено войводите от групата на ВМРО и съветникът на БСП Антон Ризов скочиха в защита на Гикински.

Ивайло Христов е новият шеф на ВиК-Петрич със 1600 лв. заплата, ОбС освободи досегашния И. Ушев

Ивайло Христов е новият шеф на „ВиК” ЕООД-Петрич. Бившият началник „Инкасо” в общинското дружество бе избран за временно изпълняващ длъжността управител на провелото се вчера заседание на местния парламент. Христов ще заема поста до провеждането конкурс за нов управител и ще получава месечно възнаграждение в размер на 4 минимални работни заплати.

УС на ГЕРБ в Дупница утвърди кандидатурата на Емил Гущеров за ОбС шеф

Управителният съвет на общинската организация на ГЕРБ в Дупница утвърди кандидатурата на бившия депутат и настоящ съветник Емил Гущеров за председател на Общинския съвет. Той е член на ПП ГЕРБ – Дупница още от създаването на организацията, в момента е и секретар на областното ръководство на партията. Отблизо познава структурите на ПП ГЕРБ в общините от областта и е наясно с проблемите на организициите по места.

Синът на Калинка Андреева – Светозар, наддава за общински земеделски земи под наем в Сапарева баня

Синът на бившия финансист на община Сапарева баня Калинка Андреева – Светлозар, който е общински съветник, иска да вземе общински земеделски земи под наем. Това стана ясно на заседанието на Общинския съвет в курортната община вчера, на което съветниците решиха земеделската земя да бъде отдавана с таен търг на цена от 22 лв. на декар. Мераклиите да стопанисват земеделски земи са над 20 души. Сред тях са местни политици и обикновени земеделци.

35 огнеборци гасиха огнения ад в цеха в Марикостиново, щетите са за милиони левове

7 пожарни екипа с 35 огнеборци от Петрич, Сандански и Благоевград се включиха в гасенето на големия пожар, който вилня в складове в петричкото село Марикостиново. Община Петрич изпрати техника и хора. Заради тежката ситуация на мястото бе и Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград.

Разследват дървесина, натоварена в два автомобила за транспортиране от „ДГС Самоков” до цех в Разлог

Опит за измама при транспортиране на дървесина предотвратиха служители на ЮЗДП и РДГ-Благоевград след проверка в системата за електронни превозни билети и сигнал, подаден на тел. 112. На 26 април около 19,00 часа на автомагистрала „Струма” гражданин вижда два автомобила, превозващи дървесина в посока Благоевград. Усъмнява се в редовността на товара и прави справка в публичния електронен регистър. Данните от системата му дават основание да смята, че натоварената дървесина не отговаря по обем и качество на издадените електронни превозни билети.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене