В Благоевград! „Не“ на електорнните търгове и скъпата суровина! Представители на 49 фирми от Гоце Делчев, Банско и Добринище окупираха ЮЗДП

„Всички ще избягаме в чужбина, тук ни задушават умишлено, фалират фирмите ни, бягат работниците ни, в системата е страшно, коментират протестиращите

Очакваният днес протест на 49 дървопреработвателни фирми от района на Банско, Гоце Делчев и Добринище започна малко преди 10.30 часа, над 60 души влязоха в една от залите на ЮЗДП и изразиха гневно исканията си, които засягаха най-вече въвеждането на електронните търгове и скъпата суровина, която им предоставя държавното горско стопанство.

„Ще фалираме, скъпа суровина-евтина преработка, ние фалираме един по един, напускат работници, няма пазари, тази политика ще ни превърне в гастарбайтери, това говореха в един глас присъстващите. Според тях изключително вредно за работата им е и въвеждането на електронните търгове. Някои от тях живеят и работят в малки селища, където интернет или няма, или е слаб. Закъсняват с тръжните документи и така не могат да участват в търговете за дървесина.

„Всичко това влияе зле на производството ни, големите фирми ще унищожат по-малките, така, че трябва да се намери компромисно решение, твърдят протестиращите, които бяха посрещнати днес от техни колеги от ЮЗДП, но директорът Дамянов поради неотложен ангажимент не присъства на срещата.

Както struma.com писа вчера директорът Дамянов се извини на протестиращите и ги покани на работна среща на 2 май. След около час присъствие в сградата на ЮЗДП фирмите се разотидоха, за да дойдат отново на 2 май. Вчера пуснахме писмото им, с което те предупредиха за днешните протестни действия, в него посочиха конкретните си искания.

Вени Иванова

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене