Местния печат

„Вяра“

Премахват павилионите на 10 търговци в Самоков, хората: В шок сме! Кметът Георгиев ни обрича на глад, на тото предложи алтернатива, на нас – не

10 търговци остават без препитание, след като кметът на Самоков Владимир Георгиев ги удари със заповед да премахнат павилионите си за бързи закуски, кафенета и кебапчийници в централната градска част. „Ужасени сме, не знаем коя е причината за радикалното решение на кмета. От заповедта ще бъдат засегнати търговци, сред които има болни хора, сама жена с две деца, възрастни, които трудно могат да намерят работа”, звъняха в редакцията десетки самоковци, близки, роднини и съкварталци на засегнатите.

Проверка на прокуратурата в кооперацията в Сапарева баня показа: Елка Тодорова не е раздавала дивиденти на мъртъвци

Районна прокуратура-Дупница се самосезира по повод статия във вестник „Вяра” за евентуални финансови злоупотреби в кооперацията на община Сапарева баня. Според читатели на вестник „Вяра” в кооперацията са давани дивиденти на починали член-кооператори, а синовете на председателя Елка Тодорова са били собственици на луксозни джипове.

Прокуратурата подхвана шефа на ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов и екипа му за сивата пепел, засипала околните села

Районна прокуратура-Дупница се самосезира след публикации на вестник „Вяра” и стартира предварителна проверка срещу ТЕЦ „Бобов дол”. Повод за това са десетките сигнали на жители на околните села Големо село, Бабино, Мламолово и други за стелеща се сива пепел по дворовете и покривите на къщите им. Хората се чудят има ли ги на практика сероочистките, с които се хвали управата на ТЕЦ-а, защото съдържанието на пепел във въздуха според тях не се е променило. Селата са сформирали инициативни комитети и събират подписка срещу ТЕЦ „Бобов дол”.

Камен Донев, Александър Морфов, Мариус Куркински идват на „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

Антон Угринов, Георги Господинов, Александър Морфов, Мариус Куркински и много други изявени театрали идват за юбилейното издание на „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. За пета поредна година Благоевград ще се превърне с център на театралното изкуство. Най-очакваният фестивал „Тара-ра-бумбия“ ще се проведе от 11 до 19 май, съобщи зам.-кметът Христина Шопова. „Благодаря на публиката, която бе с нас през тези години. Мисля, че извървяхме първите най-трудни крачки амбициозно и „Тара-ра-бумбия“ се нареди като един от първите театрални фестивали, на които идват най-добрите имена от театъра в България“, каза още заместник-кметът Христина Шопова.

Кражба на кабели остави половин Самоков на тъмно

Прекъсване на електрозахранването остави половин Самоков на тъмно и студено. Малко след 21,30 ч снощи внезапно прекъсване на тока потопи в мрак цялата западна част на града. От ЧЕЗ съобщиха, че причината е кражба на кабели от трафопостове. Атакувани са трафопостовете до ПТГ “Никола Вапцаров“, до детска градина „Самоково“, до бившия сладкарски цех, при военните блокове и др.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене