Футболистите на Локо Пд и Левски излязоха с черни ленти на терена, с минута мълчание почетоха нелепата смърт на бащата на братя Пиргови

Мачът между „Локомотив” Пловдив и ФК „Левски” започна с минута мълчание в памет на бащата на двамата братя Илко и Димтър Пиргови, които са от Гоце Делчев.

Футболистите и от двата тима излязоха на терена с черни ленти, с което показаха своята съпричастност към тежката и изненадваща загуба за двамата футболисти Пиргови. Почетоха и смъртта на бившия футболист и треньор на „Спартак“ Варна – Траян Дянков.

Двамата братя Илко и Димитър Пиргови, известни футболисти от Гоце Делчев, са титуляри за отборите си. Илко е вратар на „Локомотив” Пловдив, а Димитър – защитник на ФК ”Левски”.

Иначе двата отбора останаха без победа, след като стигнаха до драматичния резултат 2:2.

Както писа ИНФОМРЕЖА, в петък следобед при нелеп инцидент, станал в гоцеделчевското село Буково, издъхна на електрически стълб по време на работа бащата на братя Пиргови. Емил Пиргов от 30 години е електротехник в „Енергоснабдяване“ в Гоце Делчев. Той е от гърменското село Осиково, но от дълги години живее със семейството си на улица „Дунав“ в Гоце Делчев.

Нелепата смърт застигна 56-годишния Емил Пиргов, докато с колеги от специализирано звено от „Енергоснабдяване“ прикачвал към  електропроводната мрежа ел. табло на частен дом в Буково. В селото, в което се случи нещастието, се говори, че е много вероятно колегите на Емил да са забравили да изключат напрежението от трафопоста и той е започнал прикачването на ел. таблото с голи ръце при неизключено напрежение.

Това обаче са първоначалните слухове, които предстои да бъдат потвърдени или отхвърлени от следствените органи, разследващи случая.

Двамата синове на Емил Пиргов също заявиха, че започват собствено разследване, тъй като се съмняват, че истинската причина ще бъде прикрита и смъртта на баща им ще бъде отчетена като нещастен инцидент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене