„Легнали полицаи“ и 40 км/час озаптяват водачите по Е-79 край Кресна

„Легнали полицаи” вече ограничават скоростта по първокласен път Е-79 в района на община Кресна. Те са част от мерките, които Агенция „Пътна инфраструктура” обеща да реализира срещу неразумните водачи, които преминават по международното шосе в района на градчето.

Изкуствените неравности са монтирани в село Долна Градешница и в общинския център на най-оживените места, където пресичат жителите. Има по един „легнал полицай” в двете населени места. Скоростта е ограничена до 40 километра в час.

„Шофьорите спазват ограничението, информационни светлоотразителни табели ги предупреждават за наличието на изкуствените неравности на пътя. Най-сетне се направи нещо ефективно срещу автоджигитите, които всеки ден застрашават живота и здравето на местните хора”, каза общинският съветник Петър Петров.

За привличане вниманието на водачите на МПС преди пешеходните пътеки ще се направи напречна шумяща маркировка. Всички съществуващи пешеходни пътеки в Кресна ще станат тип „зебра“ и ще бъдат отново маркирани. За да се привлече вниманието на пешеходците, ще се поставят и информационни надписи „Погледни“ с две стрелки. Указателни знаци за пешеходна пътека са монтирани и на тротоарите. Нова пешеходна пътека тип „зебра“ и знаци ще има при ул. „Кресненски пролом“ в град Кресна. За повишаване на безопасността при съществуващата пътека на ул. „Македония“ ще се изгради нова, която ще е повдигната. Нов тротоар ще бъде направен между железопътния подлез и автобусната спирка в града. За улеснение на трафика по първокласния път ще се забрани левият завой от ул. „Македония“ към жп подлеза в Кресна.

От АПИ осигуриха 400 000 лева за обезопасяване на шосето не само в участъка му в община Кресна, а от началото на Кресненското дефиле до съседната община Струмяни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене