Климент – незаконният син на Борис III

Boris_III_bg_monarch_10043

Незаконен син на цар Борис III вече четвърт век продава марули на пазара в „Красна поляна“.

Мъжът се казва Климент, но е известен сред търговци и минувачи като Бате Кичо. Роден е през лятото на 1943 година, броени месеци преди загадъчната смърт на предпоследния български монарх. Приликата на Климент с царя е наистина шокираща – всички характерни черти на Сакскобургготската кръвна линия са налице – от блатистите очи с неопределим цвят до издължения и леко гърбав нос.

Човекът не говори много за произхода си, но с удоволствие показва уникален сребърен пръстен, който е получил от майка си малко преди нейната смърт. Върху бижуто личи стилизиран герб върху бягащо куче, представляващ коронован лъв с шестолъчна звезда над главата и полумесец в краката. Според запознати с хералдиката хрътката символизира династията на Кобургите, а лъвът – обединена България.

Хората си спомнят идването в квартала на майката на Климент в средата на 50-те години. Тя е била камериерка в Царска Бистрица по време на войната. Тя се е ползвала с височайша протекция въпреки предразсъдаците на времето към самотните майки. След смъртта на царя попаднала под защитата на принц Кирил.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене