Григор атакува Монте Карло навръх рождения ден на… Шарапова

Григор Димитров започва участието си на турнира на клей в Монте Карло днес. Българинът се изправя в мач от втория кръг срещу немския квалификант Ян-Ленард Щруф. Срещата е четвърта по програма на корт номер 3, което означава, че ще започне привечер, съобщава Блиц спорт.

Първият двубой е между Стан Вавринка и Иржи Весели и е предвиден за 12.00 часа. След това играят Анди Мъри и Жил Мюлер. Трета е двойката Кайл Едмънд – Рафаел Надал. След нея идва ред на Григор и Щруф.

Любопитното е, че двубоят на Григор днес е навръх рождения ден на бившата му любима Мария Шарапова. Днес рускинята става на 30 години. А преди няколко дни направи интересен коментар по повод предишните си връзки, сред които и тази с българския тенисист.

До момента Димитров и Щруф са се срещали два пъти, българинът има две победи. Имат един мач помежду си на ниво АТП – през 2013 на турнира в Стокхолм, който се играе на хард в зала. Там Григор печели с 6:1, 6:3. Другият двубой е през 2010 година на най-ниското ниво на мъжкия тенис – Фючърс. На турнир в Германия Димитров отново е победител – 7:5, 7:5.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене