Облаци, дъжд и вятър

дъжд

Днес от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Отначало югозападен, вятърът бързо ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина и с него ще започне да нахлува студен въздух. На много места в северозападната половина от страната ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици. В Източна България ще продължи да духа южен вятър, който едва привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Там ще има и повече слънчеви часове, а в югоизточните райони ще бъде и с най-високи дневни температури – до 21°-22°. В останалата част от страната максималните ще са между 14° и 19°, в София около 14°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 19°, а минималната 5°, за Банско 18°/6°, Разлог 19°/7°, Дупница 18°/5°, Кюстендил 19°/4°, Перник 18°/4°, Гоце Делчев 21°/9°, Сандански 23°/11° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 22°, а минималните до 9°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април, до обяд ще продължи да се понижава, след пладне ще започне да се повишава.

В планините ще духа умерен и силен югозападен, по върховете временно и бурен вятър, който през втората половина от деня ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще бъде предимно значителна и след пладне на много места в масивите от западната половина на страната ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°. През нощта и утре сутринта, с понижението на температурите, в Западна Стара планина и на Витоша нивото на снеговалежите ще се снижи до 800-1000 метра.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна след обяд по северното крайбрежие, където е възможно и слабо да превали. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 14° до 19°. Температурата на морската вода е 9° – 11°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене