Забраняват риболова от 18 април

От 18 април до 2 юни през тази година ще е в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина. Това е разпоредено със заповед на министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, подписана днес.

Решението за изместване на началото на забраната от 15 на 18 април 2017 г. е поради съвпадение с големия християнски празник Великден. Така любителите на риболовния спорт ще имат възможност да практикуват хобито си през всичките 4 почивни дни.

За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2017 г. От 15 април до 15 май 2017 г. включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав.

В същия период е забранен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.

Забранен е и уловът на калкан във водите на Черно море през периода от 15 април 2017 г. до 15 юни 2017 г. включително, съгласно Регламент (ЕС) на Съвета от 19 декември 2016 година за определяне на възможностите за риболов на някои рибни запаси и групи рибни запаси за 2017 година в Черно море.

През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата.

Водни обекти на територията на област Благоевград, в които любителският риболов е разрешен през периода на забраната.

• баластриера „Бистрака”, под моста за с. Покровник;
• водоем „Попарица”, с. Блатска, общ. Хаджидимово;
• водоем „Помпата”, с. Първомай, общ. Петрич;
• първи водоем до Завода за релета – с. Баня, общ. Разлог;
• яз. „Бели брег”, гр. Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене