Полицията в Перник засилва мерките за сигурност за Великден

Засилено полицейско присъствие ще има в Перник покрай Великден. Предприети са мерки за недопускане на неприятни инциденти и за спокойно посрещане на празниците, съобщиха от полицията. Под засилена охрана ще бъдат местата, където се събират много хора – храмове, базари, гари, автогари.

В графиците за охрана са включени и публичните събития по време на празниците. Полицията призовава гражданите да не оставят без надзор багажа и вещите си, за да не станат жертва на крадци. Още от днес влизат в сила ограничения в движението в най-натоварения участък на Е-79.

За улеснение на пътуващите, в района на село Драгичево, се въвежда реверсивно движение в две ленти в натоварената посока. В днешния следобед и утре до обяд движението ще бъде в две ленти посока Перник. На 16 април следобед и на 17 април двете ленти ще бъдат посока столицата. От 16 часа днес се спират и тежкотоварните автомобили над 12 тона в района на радомирското Старо село.

В нощта на Великден ще бъде спряно движението по улица „Св.св. Кирил и Методий“ заради богослужението в църковния храм „Св. Иван Рилски“. Издадена е заповед на кмета, съгласно която движението в района на храма ще бъде преустановено във времето от 22 часа в събота до 02.00 часа в неделя.

Забраната важи и за паркирането на МПС в района на църквата. На Великден пожарни автомобили ще дежурят край големите храмове в Перник. /bnr.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене