Танцови състави „Пиринска магия“ – с. Марикостиново и „Празник“ – гр. Сандански с невероятни концерти в Русия

Доказали се танцови състави по народни танци „Пиринска магия“ – с. Марикостиново, с ръководител Валери Жганев и „Празник” – гр. Сандански, с ръководител Михаил Митрев посетиха гр. Брянск и Москва в Русия миналата седмица. Посещението им бе по специална покана от Брянския държавен университет. Блестящите танцьори от двете школи показаха на руската публика автентичните български народни и кукерски танци.

Председателят на Читалище „Просвета“ с. Марикостиново Георги Торимацев се изяви с изпълнението на две автентични народни песни. В рамките на тридневния им престой в гр. Брянск танцьорите направиха три концерта, след това продължиха с поредния концерт в Москва. С изпълненията си самодейците показаха на руската публика силата и енергичността на българските танци и народ.

Танцов състав „Пиринска магия“ не спира със своите представяния и пред българската публика. Тази неделя- 16 април те ще отбележат 80-годишния юбилей на читалище „Просвета в село Марикостиново. След това на 29 и 30 април ще се представят на фестивал в град Гоце Делчев.

Ани Георгиева

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене