Ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев с уникално преживяване на връх Свещник

Клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев проведе поход до най-високия връх в Южен Пирин – Свещник.

Походът беше организиран в началото на седмицата по повод кандидатстването за прием в клуба на нови членове от ІV клас.

Това бе и първото изпитание на четвъртокласниците, които се справиха много добре, а най-ентусиазираните и изпълнителните от тях със сигурност ще бъдат официално приети в семейството на „Пирински стражи“.

За първа година клуб „Пирински стражи“ приема нови членове от учениците – начален етап, като по този начин в клуба ще има две групи – едната за ученици от ІІ и ІІІ клас, а другата – ученици ІV-VІІ клас.

По пътя към връх Свещник стражите преминаха по многото останал сняг от зимата, а на върха се наслаждаваха на пролетното слънце. Денят бе изпълнен с усмивки и с надежда, че следващият поход ще бъде скоро. Това се оказа така, тъй като още в сряда младите туристи осъществиха кратък поход до близка местност, където имаше и барбекю.

На 7-и май „Пирински стражи“ ще предприемат поход до Гоцев връх, Славянка по повод отбелязване на годишнина от героичната гибел на Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене